Даршын қосылған кофені қалай дайындау керек
Даршын қосылған кофені қалай дайындау керек? Қанша қосу керек және даршын таяқшаларын қалай қолдану керек? Түпнұсқа рецепттер және басқа ингредиенттермен үйлесімділігі. Мұның бәрі — біздің мақаламызда.Даршын сізде немен ассоциацияланады? Қысқы кештердің жылуы мен жайлылығымен? Немесе бала кезінен тоқаштармен бе? Таңқаларлық түрде бұл хош иісті дәмдеуіш көңіл-күйді көтереді және сергетеді, сонымен қатар пісірілген нан өнімдерін, десерттерді, ыстық тағамдарды сәтті толықтырады. Және кофемен тамаша үйлеседі!
Даршын қосылған кофені дайындауға арналған кеңестермен бөлісеміз. Өзіңіз көріңіз және әдеттегі сусынның дәмі сізді жаңа татымды ноталармен таң қалдырады.
Кофеге қанша және қандай даршын қосу керек
Даршын әр түрлі пішінде болуы мүмкін: таяқшалар мен ұнтақталған — хош иісті кофе дайындауға кез келгені жарайды. Дәмдеуіштердің мөлшерін жеке қалауыңызға қарай таңдауға немесе ұсынылған пропорцияларды қолдануға болады:
- ұнтақталған даршынды 100 мл сусынға ¼ шай қасық мөлшерінде қосады;
- тұтас даршын таяқшасын кофе бар шыныаяққа салып, сусын татымды ноталарға ие болу үшін бірнеше минут демдейді.
Даршын қандай болады
Даршынның өндіріс аймағына және ағаш түріне байланысты әртүрлі сұрыптары бар. Әдетте, тамақ дайындауда қолданылатындары:
- Цейлон даршыны (нағыз) — ашық қоңыр түсті, оның жіңішке нәзік хош иісі мен тәтті, сәл жанғыш дәмі мен жылыну әсері бар. Мұндай даршынның түтіктері қалыңдығы шамамен 1 мм қабықтан оралып, оңай ұсақталады.
- Қытай даршыны (кассия) — қызыл-қоңыр түсті, оның өткір, бай хош иісі және айқын тәтті-жанғыш дәмі бар. Қалыңдығы шамамен 2 мм болатын қараңғы, қатты қабықтан оралған кассия түтіктері байламға емес, ортасына оралған шеттері бар пергамент бөлігіне ұқсайды.
Кассия Цейлон даршынынан арзанырақ, сондықтан оны дүкен сөрелерінде және аспаздық рецепттерде жиірек кездестіруге болады. Даршын қосылған кофе үшін екі түрі де қолайлы: Цейлон даршынымен сусын хош иіс биязы, нәзік болса, ал кассиямен — бай және өткір хош иіспен болады.
Даршын таяқшаларын қалай қолдану керек
Даршын таяқшасы кофеге қайнату үдерісі кезінде қосылады: 200 мл сусынға ⅓ таяқша жеткілікті. Сондай-ақ бүкіл таяқшаны пайдалуға болады — сонда кофе одан да бай дәм мен хош иіске ие болады.
Сондай-ақ, даршын таяқшасы түпнұсқа декор бола алады немесе сусынды араластыруға арналған қасықты алмастыра алады.
Таңдалған қолдану әдісіне қарамастан, даршын таяқшасын шыныаяқта ұзақ уақыт қалдырмаған жөн: сусын ащы болып кетуі мүмкін.
Даршын қосылған кофені қалай дұрыс ішу керек
Даршынды кофе қайнатпас бұрын шыныаяққа қосуға немесе дайын сусынды безендіруге болады. Ұнтақталған даршын қолданған кезде кофе бар шыныаяқты ұзақ уақыт қалдырмау керек, өйткені ол өзінің дәмдік және хош иіс қаситеттерін жоғалтады, ал түбінде тұнба пайда болады.
Даршын қосылған кофе қуаттандырады және сергітеді, оның хош иісі тамаша көңіл-күй сыйлайды. Таңертең хош иісті сусын жаңа жетістіктерге қуат береді, жұмысмағына енуге көмектеседі. Түскі астан кейін кофе ішу — бұл онша ресми емес жағдайда әріптестермен араласуға немесе достарымен кездесуге себеп. Сіз өзіңізбен бірге уақыт өткізе де аласыз: дәм мен хош иістен ләззат алып, шаршауды азайтып, күннің нәтижелі аяқталуына бейімделе аласыз.
Даршын және басқа ингредиенттер қосылған кофе
Сүт / кілегей және даршын
Ваниль
Шоколад
Мускат жаңғағы
Кардамон
Бадьян және даршын
Куркума
Қалампыр
Табиғи бал
Лимон
Апельсин фрэші
Зімбір
Бұрыш
Мұз
Өзіңізді даршын қосылған кофе шыныаяғымен қуанту үшін кофехана іздеудің қажеті жоқ. Сіз өзіңіздің үйіңізде NESCAFÉ® еритін кофесінен хош иісті сусын жасай аласыз! Біздің рецепттерден шабыт алыңыз, даршын мен басқа ингредиенттерді жинап, өзіңіз үшін жаңа дәм үйлесімдерін ашыңыз. Немесе достарыңызды қонаққа шақырыңыз және олармен бірге даршын қосылған NESCAFÉ® кофесіне негізделген түпнұсқа сусындардың дәмсарапын ұйымдастырыңыз!